Krise

En krise er en psykisk reaktion på noget, man bliver udsat for, som man har svært ved at forlige sig med. Det kan både være hverdagslivets tragedier og hændelser af katastrofal karakter.
Man kan f.eks. komme i krise, hvis en nær pårørende dør, man bliver skilt, man bliver arbejdsløs, er udsat for et alvorligt uheld eller en nærtstående bliver alvorligt syg. Det er en del af et normalt liv at man kommer ud for en eller flere kriser.
Oftest kan man klare sine kriser uden professionel hjælp, især hvis man har et godt netværk, hvor man kan få omsorg og støtte. En krise kan dog blive så alvorlig, at det er en god idé at få behandling. Det gælder især hvis man har været udsat for noget usædvanligt vanskeligt, hvis man ikke har et godt netværk, eller hvis man er meget sårbar over for lige netop den hændelse, der har udløst krisen.

I klinikken tilbyder vi hjælp til dig, hvis du ønsker at tale med en professionel om dine reaktioner på krisen. Det behøver ikke at være hurtigt efter hændelsen – ofte vil man først lidt længere henne i forløbet fornemme, om der er behov for hjælp udefra.

I behandlingen prøver vi sammen med dig at finde ud af, hvad der har gjort krisen svær for dig at håndtere og finde nye veje i at leve med det, du har været udsat for. Hvis det giver mening for behandlingen kan vi foreslå at inddrage nogle af dine nærmeste – særligt hvis de også har været berørt af krisen eller er en vigtig støtte for dig.