Samtaleterapi

Psykologhus Lillebælt tilbyder terapeutiske samtaler til mennesker, der oplever klemthed, dilemmaer eller vanskeligheder i livet. Det kan dreje sig om livskriser, stressbelastninger, ængstelige oplevelser mv.
Terapi tilbydes til børn, unge, familier og voksne.

Terapi- eller psykoterapi- er samtale med en professionel, der kan lytte og måske stille nye spørgsmål til den vanskelige situation. Nogle gange kan det hjælpe at få vendt situationen på ny, så man kan komme frem til en ny forståelse af det, der sker, eller det kan hjælpe at forlige sig med sin situation og finde nye måder at forholde sig til den. Andre gange er der behov for mere konkrete forandringer eller handlinger, behov for at være mere løsningsfokuseret.

Vi repræsenterer en bred række af metodiske og teoretiske tilgange til samtaler, hvorfor vi altid afstemmer metoden med problemstillingen.

Dit liv og de udfordringer du står med vil altid være i centrum for vores samtaler, og vi bidrager med spørgsmål, refleksioner og rådgivning ind i de ting du ønsker forandring omkring.

Nogle mennesker kommer til samtale få gange og føler sig da klar til at fortsætte på egen hånd. Andre kommer regelmæssigt gennem længere tid, eller vender løbende tilbage ved behov.

Individuelle samtaler varer ca. 50 min, hvorefter der skal aftales ny tid, så afsæt ca. en time.